Zdravý kinder mliečny rez

februára 17, 2018

Prajem krásne ráno! ❤ 
Opäť som tu s receptom na zdravšiu verziu niečoho sladkého. Konkrétne sa jedná o kinder mliečny rez. Ten, ktorý si kupujeme v obchode je plný tukov a zbytočných cukrov, zatiaľ čo táto zdravšia verzia je bohatá nielen na bielkoviny. Pevne verím, že si zamlsáte bez zbytočných výčitiek.

Budete potrebovať
  • 5ks vajcia
  • med
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžičky strúhaného kokosu
  • 2 lyžice kakaa
  • 250g odtučneného tvarohu
Postup
Ako prvé, vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V ďalšej miske vyšľaháme žĺtky s jednou lyžicou medu. Do zmesi pridáme prášok do pečiva, kakao a strúhaný kokos. Po dôkladnom premiešaní pridáme vyšľahané bielka a miešame. 

Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto. Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút pri 220 stupňoch. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Popritom zmiešame tvaroh s 3 lyžičkami medu. Vychladnuté cesto prerežeme na dve polovice. Na spodnú nanesieme tvarohový krém a prikryjeme druhou polovicou. Vložíme do chladničky na 1-2 hodinky. Stuhnutý rez nakrájame na menšie kúsky a môžeme podávať.

(Ja som použila menší plech, pretože cesto po vychladnutí spľasne.)

Dobrú chuť!


You Might Also Like

1 komentárov

  1. Jeej, tak to musím zkusit:D. Vypadá to skvěle a musí to i skvěle chutnat:D.

    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť